Autobiografia lui Nicolae Ceausescu

Mai e doar o zi pana la evenimentul care onoreaza cinematografia romaneasca si anume Premiile Gopo. Dupa cum am promis, am incercat sa ma uitat la toate filmele nominalizate pentru a va putea face o impresie. Din pacate unul dintre filme, Morgen, nu e de gasit nicaieri pe internet( nici online, nici disponibil pentru download), insa o prezentare detaliata puteti urmari chiar pe site-ul dedicat filmului.

Acum sa trecem la celebrul film, Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, care este mai degraba un colaj de filmulete de pe vremea comunismului, mai exact o editare a celor mai puţin cunoscute 1.000 de ore din timpul dictaturii lui Nicolae Ceauşescu, din perioada 1965-1989. Desi nu poate fi nominalizat la categoria Cea mai buna imagine, filmul are mari sanse de a primi un premiu pentru Cel mai bun montaj.

Prea multe de povestit nu sunt, pentru ca as strica placerea vizionarii unor imagini autentice de pe vremea aceea, drept pentru care o sa va spun doar ca recomand filmul tuturor celor interesati de a vizualiza toate povestile pe care vi le-au spus parintii despre cum era pe vremea lui Ceausescu. Ceea ce va pot spune, este ca, pe un necunoscator, vizionarea filmului il va impresiona placut. In acest film, regizorul este inlocuit de Nicolae Ceausescu, care el insusi era pe vremea aceea un regizor al vietii din Romania.

„Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, un film regizat de Andrei Ujică, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun documentar din Europa de Est la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Documentar. La acel moment, juriul a catalogat pelicula rept un film ambiţios, de proporţii epice.

Recomand filmul tuturor celor care vor sa vada comunismul din perspectiva lui Nicolae Ceausescu.

Acest articol a fost publicat în Filme romanesti și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu